Το Κλουβί Με τις Τρελές
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (To Kill a Mockingbird)- Χάρπερ Λι (Harper Lee)

Go down

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (To Kill a Mockingbird)- Χάρπερ Λι (Harper Lee) Empty Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (To Kill a Mockingbird)- Χάρπερ Λι (Harper Lee)

Post by Σαν παραμύθι Mon 10 Oct 2016, 11:24 am

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (To Kill a Mockingbird)- Χάρπερ Λι (Harper Lee) 11489510Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (To Kill a Mockingbird)- Χάρπερ Λι (Harper Lee) 43079825.jpg&w=180

Τίτλος: Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια
Συγγραφέας:  Χάρπερ Λι (Harper Lee)
Μετάφραση:  Βικτώρια Τράπαλη
Εκδόσεις: Bell
Έτος έκδοσης: 2008 (1η έκδοση 1960)
Αριθμός σελίδων: 378
ISBN: 9789606204067

Ούτε που μπορώ να θυμηθώ πόσα χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη φορά που το διάβασα. Ήταν κάπου εκεί στα μέσα της εφηβείας μου, νομίζω τελείωνα το γυμνάσιο. Και μπορεί να μη θυμάμαι την ακριβή ημερομηνία που το διάβασα, αλλά δεν ξέχασα ποτέ πόσο το αγαπώ.
Θέλοντας λοιπόν να διαβάσω τη συνέχεια "Βάλε ένα φύλακα" αποφάσισα να κάνω μια επανάληψη αυτής της μοναδικής ιστορίας.
Μιας ιστορίας γραμμένης με τρόπο απλό και κατανοητό, ακόμα και για τα παιδιά, αφού πρόκειται για την πρωτοπρόσωπη αφήγηση της μικρής, οκτάχρονης Σκάουτ . Μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού και με τον πιο άμεσο και αληθινό τρόπο καταφέρνει να σου δώσει τις πιο δυνατές γροθιές στην καρδιά και το μυαλό. Η γυμνή και πολλές φορές πικρή αλήθεια που μόνο μέσα από το γνήσιο, καθαρό και ευθύ λόγο των παιδιών μπορεί να ειπωθεί. Μέσα από τα αθώα μάτια της μικρής ηρωίδας και της παρέας της , τον αδελφό της Τζεμ και του φίλου τους Ντιλ, με τις αστείες ατάκες και την διαφορετική οπτική με την οποία αντιλαμβάνονται τα όσα διαδραματίζονται γύρω τους ο αναγνώστης απολαμβάνει μια συναρπαστική και αξέχαστη ιστορία.
Είτε πρόκειται για τον ρατσισμό που βιώνουν άνθρωποι διαφορετικού χρώματος, την άνιση απονομή δικαιοσύνης μέσα σε μια κοινωνία προκαταλήψεων,αμορφωσιάς , μεγάλης φτώχειας και υποκρισίας . Είτε για το πρότυπο του ιδανικού πατέρα που δεν είναι άλλος από τον δικηγόρο Άτικους και πατέρα των παιδιών.
Χωρίς αμφιβολία είναι ο αγαπημένος μου χάρτινος ήρωας. Δίκαιος ,υπομονετικός, βαθιά συμπονετικός, πράος και γεμάτος αγάπη. Αυστηρός όταν πρέπει και πάνω από όλα άνθρωπος.
Ένα βιβλίο που αγαπώ εγώ και εκατομμύρια ακόμα σε όλον τον κόσμο. Ένα βιβλίο που είναι από τα πιο λαμπερά ανάμεσα στα στολίδια μιας βιβλιοθήκης.
Αξία διαχρονική και ανεκτίμητη!
Σαν παραμύθι
Σαν παραμύθι

Posts : 8
Join date : 2016-08-29
Location : ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum